Project Description

Автомобилни продукти – продуктови скици

Година: 2005 – 2014

Проект

Разработката на автомобилните продукти винаги започва с първия и основен етап – продуктовите скици. Независимо дали става дума за аеродинамичен продукт, функционално изделие или цялостен комплект от детайли, чрез процеса на скицирането се развива структурата на продукта, преди да се премине към изработката му. В галерията може да видите част от проекти, преминали през процеса на продуктовото скициране: Сафари шнорхел – Volkswagen Touareg; Дифузьор за задна броня – Lancia Delta Integrale; Предна броня – оптичен тунинг; Въздухозаборници и антикрила; Автомобилен куфар; Автомобилна стойка за таблет; Hot Rod Car – автомобилен интериор.

Сафари шнорхел

Екстериорни автоаксесоари

Интериорни автоаксесоари

Разработка

Това е основна част от производствения процес за един продуктов дизайнер – занаятчия, когато той трябва да изработи крайния продукт. Във всеки проект, етапите след продуктовите скици преминават последователно, защото конструктивните характеристики са уточнени и се знае как трябва да се подходи към изработката на поръчковия продукт. Когато се изминава продуктовият процес, скиците са тези, които дават отговори на различни въпроси, възможности за промени и развитие на продукта. Винаги съм държал на концептуалната разработка при автомобилните продукти, защото обратната връзка между мен и клиента е далеч по-добра и гъвкава.

„Автомобилни продукти – продуктови скици“ е част от продуктите на Vehimotus – подмарка на Solo Form. Разгледайте страниците на Vehimotus в социалните медии. Натиснете тук: Facebook, Instagram и LinkedIn.

Концептуална разработка
3Д моделиране
Модели и прототипи
Адаптиране за производство