Project Description

Седалки

Година: 2005 – 2006

Проект

Като всеки продукт, седалката има своето предназначение и изисквания, на които да отговаря. Тя е пример за това как трябва си взаимодействат – продуктът и човекът. Функционалността и ергономията са от първостепенно значение за този тип продукти, в съчетание с балансирана структура, производствени технологии и използвани материали. Разработих седалка, която има различни приложения: място за сядане, предназначено за бюро, с адаптиран механизъм за офис стол; седалка за транспортни средства; седалка за резервна скамейка на стадион.

Краен продукт

Седалки – продуктови скици

Разработка

Разработката протече с изграждане на основен модел от полиуретанова структура. Матрицата и готовият продукт, са изработени от композитни материали – стъкловлакна, смола и гелкот. Допълнителните пластмасови аксесоари са изработени, чрез вакуумно формоване. Основната тапицерия на седалката е от изкуствена кожа, както и допълнителните меки аксесоари към нея. В процеса на проекта, разработих различни концептуални варианти на седалки за: автобус, зони за забавление – симулатори, киносалони и др. В концепциите има различни съчетания от производствени технологии и материали: композити; пластмаси; структури от метални детайли; в някои от моделите присъстват дори и дървени детайли.

„Седалки“ е част от продуктите на Rotactio Design – подмарка на Solo Form. Разгледайте страниците на Rotactio Design в социалните медии. Натиснете тук: Facebook, Instagram и LinkedIn.

Концептуална разработка
3Д моделиране
Модели и прототипи
Адаптиране за производство