Project Description

Велосипеди

Година: 2004

Проект

Потребността на хората да се движат, спортуват и забавляват е допринесло за еволюцията и развитието в продукт като велосипеда. Като структура, функционалност и възможности за добавяне на аксесоари, той се e превърнал в един непрекъснато променящ се продукт. Велосипедите имат разнообразно приложение и съществуват различни типове и модификации: градски велосипед; планински велосипед; шосеен велосипед; пистов велосипед; модификация “BMX”; модификация “Чопър”; разновидности на електрически велосипеди; товарни велосипеди; велорикши и др. В съответните концептуални разработки съм акцентирал на най-разпространения от всички типове велосипеди – градски велосипед. Възможно е някоя от концепциите да се доразвие и като планински велосипед.

Продуктови скици

Разработка

Концептуалната разработка търпи развитие, с цел усъвършенстване на идеите, цялостната им структура, съответните функционални зони и отделните детайли. Основните промени и корекции ще се развият в нов етап, чрез проектиране на 3Д обекти. След завършване на предходни етапи е възможна разработка на пробни модели и функционални прототипи. Велосипедните рамки могат да се адаптират и изработят от композитни материали – въглеродни влакна, хибридни стъкловлакнести материали и др. При изработката на детайлите е възможно използването на различен тип каучукови и полиуретанови материали, както и различен тип инженерни пластмаси.

„Велосипеди“ е част от продуктите на Rotactio Design – подмарка на Solo Form. Разгледайте страниците на Rotactio Design в социалните медии. Натиснете тук: Facebook, Instagram и LinkedIn.

Концептуална разработка
3Д моделиране
Модели и прототипи
Адаптиране за производство