Solo Form

За Solo Form основните приоритети по време на продуктовата разработка са: анализ на реалния потенциал и възможности за развитие на идеята; съобразяване с инженерните, производствени, икономически и маркетингови характеристики в проекта; търсене на решения при възникване на проблеми; създаване на варианти и посоки за развитие и експериментиране с принципи, функции, технологии и материали.

Всичко това е изградено през годините, на база: разработка на собствени продукти; изработка на поръчкови продукти и услуги в областта на продуктовия дизайн; създаване на устойчиви отношения в партньорски проекти и разработки.

Комуникацията е основна част от процеса, затова е важна обратната връзка по време на проекта. Друг основен елемент е съвместната работата със специалистите и подизпълнителите, които са част от проекта, независимо дали става дума за: производители, инженери, конструктори, технолози, маркетолози, икономисти, мениджъри, софтуерни и хардуерни специалисти, академични лица и др.

Основателят

инж.-диз. Павел Влахов

Продуктов дизайнер, конструктор, изобретател и занаятчия.

Основател на “Solo Form”. Приоритети и развитие в сферите на продуктовия дизайн, разработката на продукти и продуктови иновации. Предоставя услуги в областта на продуктовия дизайн, разработва собствени продукти и участва в партньорски проекти. Съосновател и съизобретател е в няколко партньорски проекта: “Система за пестене на енергия”, “Система за баня”, “Мултифункционална патерица”, “Таблет за незрящи хора” и др. Умения и опит в изработката на поръчкови продукти, процеси за разработка на прототипи и опитни модели, както и в организирането на дребносерийно производство на продукти.

ПРОЕКТИ

ПРОДУКТОВ ДИЗАЙН, ПРОДУКТОВИ ИНОВАЦИИ И ПОРЪЧКОВИ ПРОДУКТИ

ПРОЕКТИ

Продуктов дизайн виж проекти Продуктови иновации виж проекти Поръчкови продукти виж проекти

СЪТРУДНИЧЕСТВО И ПАРТНЬОРСТВА

СЪТРУДНИЧЕСТВО И ПАРТНЬОРСТВА СЪС СПЕЦИАЛИСТИ, КОМПАНИИ И ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ В РАЗЛИЧНИ СФЕРИ – ПРОТОТИПИРАНЕ, ПРОИЗВОДСТВО, МАРКЕТИНГ, ИКОНОМИКА И ДР.

Работим с Павел от няколко години и заедно сме завършили успешно много иновативни проекти. Работата с него винаги е лесна и приятна, благодарение на неговата коректност, точност и бързина.

“БИ ТУ ЕН” ЕООД, 3Д принтиране и 3Д технологии

Креативността и здравият разум не винаги вървят ръка за ръка. При Павел те са добри приятели.

Димитър Христов, изпълнителен директор в клъстер СОФИЯ - ГРАД НА ЗНАНИЕТО

Имам отлични впечатления от Павел Влахов като продуктов дизайнер – креативен, находчив, стриктен в изпълнение на поетите задължения. Може да се има доверие на неговия професионализъм.

Николай Камов, изпълнителен директор в “Некстдор” ООД

Павел притежава изключителни качества като дизайнер и визионер. Той успява да комбинира знанията и опита си от различни индустрии при дизайна и разработката на продукти.

Ангел Келчев, предприемач, ръководител на дялови дружества в OYO САЩ, партньор в ASK EQUITY, изпълнителен директор в Pathways

Павел е страхотен професионалист! Той не работи просто по определен проект, а влага цялата си душа и сърце в създаването на продукт.

Атанас Атанасов, съосновател в “Revel club” и “Beats Vision”
Добра комуникация и професионален подход, препоръчвам!
Любомир Ваньов, съосновател в “Shkolo”

Работата ми с г-н Влахов е приятна и изпълнена с вдъхновение. Работим заедно от 15 години и винаги съм впечатлен от креативните му идеи и качеството на готовия продукт.

Иван Белчев, уеб дизайнер

Работим с Павел от 2014 г. По-схватлив слушател, по-производителен инженер и по-дълбоко разбиращ връзката на човека с продукта, не познавам. За мен, познанството ни е школа.

инж. Тодор Несторов, партньор в проектите “HTEconomizer” и “Ecoboil”

ФИЛОСОФИЯ И РАЗВИТИЕ

През годините Solo Form следва една основна философия: “Формата следва функцията”. Идеята за добрия и стойностен дизайн е функционалността му, без нея той е самоцелен. Това го прави реален за пазара, приложим, иновативен и полезен за хората, независимо от неговото предназначение.

За Solo Form приоритети са в сферите на продуктовия дизайн и продуктовите иновации. Една от основните посоки е разработката на собствени продукти – адаптирането и внедряването им в производство, реализацията им и придобиването на права върху интелектуална собственост, свързана с тях.

Друг основен приоритет за Solo Form, това са услугите в областта на продуктовия дизайн – проектиране, консултации и разработка на проекти. В същото време се следва посока на развитие за създаване на дългосрочни взаимоотношения и сътрудничество с компании и подизпълнители в различни сфери – прототипиране, производство, маркетинг и др.

Добавената стойност за Solo Form е също основен приоритет. Една от посоките на развитие е генерирането на интелектуална собственост – регистриране на търговски марки, придобиване на права върху индустриални дизайни, полезни модели и изобретения, както и тяхното отдаване и продажба на лицензионни права.

Solo Form залага на потенциала и ще продължи да участва в бъдещи партньорски проекти, но при строго определени условия, бюджет и маркетингова стратегия.

Solo Form

Имате въпроси, идея или проект? Нека ги обсъдим!