Лодка за захранка – корпус2020-12-22T13:06:35+00:00

Project Description

Лодка за захранка – корпус

Година: 2011 – 2015 | 2018 – 2021

ВИДЕО

Проект

Лодка за захранка, която ще се оборудва от риболовците, давайки им пълна свобода да сглобят свой собствен проект. Предоставяйки им корпус с по-големи габарити, те могат да добавят всевъзможни компоненти и аксесоари към него, с оглед на техните изисквания, възможности и желания. Корпусът е с габарити – 882 мм дължина, 613 мм ширина и 358 мм височина. Това е тип „тримаран”, но с по-масивна структура, заради по-добра стабилност. Контейнерът на лодката за захранка е с максимална вместимост 8 литра. В продукта са съчетани различни характеристики: стабилност във водата, достъп до важно оборудване, обем за захранка и разполагане на повече аксесоари и компоненти. Корпусът ще се произвежда основно от композитни материали (фибростъкло или въглеродни влакна) чрез вакуумна технология за изработката му.

Прототип – 3D принтиран модел

3D модел – вариант 2

Тестов модел – фрезован с робот KUKA

3D модел – вариант 1

Продуктови скици

Разработка

Корпусът е с по-големи габарити, което дава възможност за разполагане на повече аксесоари и компоненти: акумулаторни батерии; сонар; двигателчета с перки; антена; камера; GPS; ниши за светодиоди; обособено място за прибори и бутони в задната част; разполагане на фотоволтаици, в горната равна част на двата странични плавателя. В корпуса има обособено полусферично гнездо за сонар „Deeper“. Оборудването и аксесоарите могат да се подредят по начин, който се смята за подходящ от риболовеца. На двата странични плавателя ще бъдат разположени обособени капаци, за по-лесен достъп до батерията, което не налага отваряне на корпуса. С този корпус е предвидено захранваната площ да бъде по-голяма, а спускането на захранката може да се извършва, чрез отваряне на един или два капака, в средния плавател на лодката. Принципът на отваряне съм оставил също на риболовците – изрязването на отвора е техен избор, както и механизмът за отваряне и спускане на захранката.

„Лодка за захранка – корпус“ е част от продуктите на Boater Design – подмарка на Solo Form. Разгледайте страниците на Boater Design в социалните медии. Натиснете тук: Facebook, Instagram, LinkedIn и Pinterest.

Концептуална разработка
ЗД моделиране
Модели и прототипи
Адаптиране за производство