Project Description

Шлем за мотоциклет – „Хищникът“

Година: 2014

Проект

Освен като протектор, шлемовете за мотоциклет имат и други разновидности, в които се експериментира с цялостната визия на продукта. Често тематиката в подобни продукти е вдъхновена от комерсиална индустрия като киното, където изобилието от емблематични филмови герои е база за концепция. Проектът беше възложен от клиент, който се занимава с търговия на продукти и аксесоари за хора, които притежават мотоциклети. Идеята беше да разработя и адаптирам два дизайна, вдъхновени от филма „Хищникът”. Скулптираните модели, които изградих, са върху стандартни мотоциклетни шлемове, използвани като основа за двата дизайна.

Краен продукт

Скулптиран модел 1

Скулптиран модел 2

Разработка

Разработих моделите от индустриална дизайнерска глина, чиято основа се използва за отливане на матрици. Основните продукти са произведени от композитни материали – стъкловлакна, въглеродни влакна, смола и гелкот. В двата дизайна има странични обособени зони с релефи и ниша за позициониране на точков лазер. Шлемовете разполагат с малки неподвижни слюди, които не се регулират, както при стандартните мотоциклетни шлемове. В периферията и задната част има характерни плитки. Във вътрешната част на шлема има достатъчно пространство за адаптиране на протектор, според размера на главата. Този тип шлемове имат съвсем други цели – атракция и ексцентричност.

„Шлем за мотоциклет – Хищникът“ е част от продуктите на Vehimotus – подмарка на Solo Form. Разгледайте страниците на Vehimotus в социалните медии. Натиснете тук: Facebook, Instagram и LinkedIn.

Концептуална разработка
3Д моделиране
Модели и прототипи
Адаптиране за производство