Project Description

VW Polo S2000 – рали автомобил

Година: 2007 – 2008 | 2010 – 2011

Проект

Автомобилните спортове винаги са атрактивни със своя адреналин и силни емоции. Това са мащабни проекти на компании, изискващи специализирани екипи. Адаптират се автомобили, съобразени с определен клас рали състезания и шампионати. На два пъти бях поканен в подобни проекти. Конкретната покана дойде от компанията „Хоби-Кар” ЕООД, Русе – оторизиран представител на автомобилите „Volkswagen”. Компанията развиваше дейност, свързана с адаптирането на автомобили за местни и международни рали шампионати. В проектите участвахме десет човека – специалисти в определи области, с цел разработка на рали автомобили. За двата проекта бяха използвани Volkswagen Polo, 2008 година.

Краен продукт

Преден капак

Автомобилни врати

Въздухозаборник

Разработка

Проектите бяха ориентирани към рали автомобили от международен клас – Volkswagen Polo S2000. Конструирах и изработих продукти, с цел оптимизирането им: олекотяване на преден капак с въздухозаборник; изработка и олекотяване на странични врати; “раздувки” върху предни и задни калници; въздухозаборник и вътрешен детайл за вкарване на свеж въздух; добавки на предна броня, с цел охлаждане на спирачните дискове; редица други конструктивни и функционални детайли в екстериора и интериора. Участвах и в цялостното адаптиране на автомобилите: демонтаж на части от екстериора и интериора на автомобила; изрязване и олекотяване на метални елементи от каросерията; премахване на антикорозионни полимерни покрития от каросерията; монтаж на изделия. И двата автомобила участваха в Рали “България”, преди да бъдат продадени на купувачи от България и Дания.

„VW Polo S2000 – рали автомобил“ е част от продуктите на Vehimotus – подмарка на Solo Form. Разгледайте страниците на Vehimotus в социалните медии. Натиснете тук: Facebook, Instagram и LinkedIn.

Концептуална разработка
3Д моделиране
Модели и прототипи
Адаптиране за производство